Društvo Vesti Zrenjanin

Školama uručeni ugovori: Za uređenje objekata oko 11,6 miliona dinara

predstavnicima škola uručeni ugovori

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uručio je danas, u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla” u Zrenjaninu, predstavnicima škola ugovore o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata obrazovno-vaspitnih ustanova.

 

Osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Zrenjanina pripalo je oko 11,6 miliona dinara.

 

Osnovna škola “Servo Mihalj” u Mužlji je dobila 860.000 dinara za tekuće održavanje sportske sale, a OŠ “Sonja Marinković” iz Zrenjanina 1,8 miliona dinara za zamenu prozora na školskoj zgradi. Na 2,9 miliona dinara može da računa OŠ “Slavko Rodić” iz Lazareva, a ta sredstva su namenjena za tekuće održavanje sanitarnih čvorova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Upoznali se u Maloj Americi, osam godina kasnije se sreli u Americi (Video)

 

Srednja poljoprivredna škola je dobila 2.928.000 dinara za adaptaciju dela školske zgrade. EGŠ “Nikola Tesla” je pripalo 3.119.000 dinara za sprovođenje mera tehničke zaštite na fasadi dela školske zgrade.

 

– Pokušali smo da postavimo prioritete i da sredstva obezbedimo za saniranje i adaptaciju sanitarnih čvorova, fasada i krovnih konstrukcija. Izuzetno nam je drago što su ustanove zainteresovane da unaprede uslove rada, a na nama je da im pomognemo u tome – izjavio je Sakalaš.

 

predstavnicima škola uručeni ugovori

 

Škola „Nikola Tesla“ uređuje fasadu

 

Gradonačelnik Simo Salapura, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, podsetio je da je grad Zrenjanin obrazovni centar ovog dela Vojvodine, sa mrežom od 40 osnovnih i srednjih škola. Salapura je dodao da je lokalna samouprava ove godine započela akciju renoviranja školskih objekata.

 

– Na zgradi Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” zamenili smo celokupnu stolariju, a vrednost radova bila je više od pet miliona dinara. Uložili smo novac i u obnavljanje tri učionice, hodnika i kabineta u zgradi Ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“, dok ćemo, zajedno sa Pokrajinom, rešiti problem koji se tiče fasade na objektu Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ – istakao je Salapura i dodao da je za potrebe Tehničke škole nabavljeno vozilo koje je neophodno kao nastavno sredstvo.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Direktorka škole „Nikola Tesla“ Marija Servo je naglasila da će, zahavljujući sredstvima dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, započeti sređivanje fasade na školskoj zgradi.

 

– Sredstva smo namenili za tekuće održavanje fasade, kako bismo ponovo mogli da koristimo glavni ulaz škole. Zahvaljujući tome, zadovoljićemo ne samo estetske potrebe, već ćemo i poboljšati uslove rada svih onih koji borave u našoj školi. U pitanju je prva faza radova, koje će sufinansirati Grad Zrenjanin – rekla je Marija Servo.

 

predstavnicima škola uručeni ugovori

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.