Društvo Vesti Zrenjanin

Škola “Dositej Obradović” dobila prvu nagradu za film “Prijateljstvo”

osnovna škola dositej obradović

Na prvom međunarodnom omladinskom IKT Filmfestu, Osnovna škola “Dositej Obradović” iz Zrenjanina osvojila je prvu nagradu za kratki igrani film “Prijateljstvo”, u trajanju do pet minuta.

 

Festival je organizovan u Novom Pazaru, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Ministarstva kulture i informisanja. Učestvovalo je preko 60 filmova iz cele Evrope.

 

PROČITAJTE JOŠ: Raspisan konkurs za dodelu sredstava porodicama sa troje ili četvoro dece

 

Odlukom žirija, koji su činili poznati reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Stefan Arsenijević, direktor festivala Stevan Kovačević, mladi glumac Nedim Nezirović, poznati turski glumac Cem Ucan i turski reditelj Mustafa Džem Oztufekči, zrenjaninska škola je osvojila prvo mesto.

 

osnovna škola dositej obradović

 

Uručenje nagrade je upriličeno prošlog vikenda u Kulturnom centru “Novi Pazar”. Svečanosti su prisustvovali direktorka škole Biljana Manić i režiserka filma i nastavnica Jelena Vlajić Kapunac.

 

– Film je realizovao tim koji su sačinjavali učenici i nastavnici naše škole. Scenario za film je napisala učenica osmog razreda Majda Mandić. Montažeri filma su profesor Goran Mihajlov i pedagoškinja Bojana Pisodorov, a lektorka je Gordana Radaković – kaže Jelena Vlajić Kapunac.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Majda Mandić, a ostale uloge Klara Kazi, Nina Grubački, Elena Šućurović, Marija Maluckov, Damjan Stanisavljev, Toni Kišmarton, Goran Đeković i profesorka Lazarela Majstorović.

 

osnovna škola dositej obradović

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM