Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Škola “2. oktobar” pobednik sedme sezone dečjeg kviza “SuPersu”

supersu kviz

U subotu, 25. maja, u Kulturnom centru Zrenjanina, održano je  finale sedme sezone dečjeg kviza “SuPersu”.

 

U finalu su se takmičile dve ekipe zrenjaninske OŠ „2. oktobar“ i ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina.

 

Prvo mesto i nagradno letovanje osvojila je ekipa broj dva OŠ „2. oktobar“. Drugoplasirana je bila prva ekipa iste škole, koja će provesti vikend u Akvaparku Jagodina. Treće mesto pripalo je ekipi OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je nagrađena jednodnevnim izletom u Akvaparku Petrolend u Bačkom Petrovcu.

 

Prvoplasiranu ekipu iz OŠ „2. oktobar” činili su Relja Miladinović, Darija Popović, Mihailo Josimović i Simeon Nikolić, a vicešampionski tim predstavljali su Mateja Frank, Marijana Frenc, Ognjen Santovac i Una Frank. Mentor obe ekipe bio je nastavnik Dušan Novakov. Na ovaj način učenici OŠ „2. oktobar” ponovili su uspeh od prošle godine kada su, takođe, osvojili prvo mesto.

 

supersu kviz

 

Ove godine stručni žiri je pored takmičara ocenjivao i publiku, odnosno navijače. Najkreativniji u izražavanju podrške svojim drugarima bili su učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Farkaždina, na čelu sa mentorkom Sofijom Grujić. PerSu marketi su se pobrinuli da škola iz Farkaždina kao nagradu dobije štampač.

 

U SuPersu kvizu se, inače, takmičilo 25 ekipa iz 18 osnovnih škola Zrenjanina i okolnih sela.

 

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje proveri znanje iz opšte kulture i školskog gradiva od 5. do 8. razreda.

 

Članovi žirija bili su Rako Tomović, profesor istorije, koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo, profesorka biologije, i Vladimir Đurić, pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Kviz je urađen u produkciji Kulturnog centra Zrenjanina, a pod generalnim pokroviteljstvom trgovačkog lanca PerSu.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM