Društvo Vesti Zrenjanin

Situacija u srednjem Banatu nestabilna, ali trenutno pod kontrolom

snežana vučurević
Načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević

Situacija u srednjem Banatu po pitanju koronavirusa je pod kontrolom, ali je nestabilna, s obzirom na stanje u celoj zemlji, saopšteno je nakon današnje sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga. Ova konstatacija proizašla je na osnovu podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

 

Sve lokalne samouprave u okrugu su obavezane da u što kraćem roku održe sednice štabova za vanredne situacije. Potrebno je da na osnovu preporuka donesu odluku o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19 na teritoriji svoje opštine. Takođe, upućen je apel svim građanima da u cilju zdravstvene bezbednosti poštuju propisane mere. Prvenstveno je važno da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru, održavaju fizičku distancu i koriste sredstava za dezinfekciju ruku. Apelovano je i da se izbegavaju veća okupljanja u zatvorenim prostorima.

 

Ukazano je i na neophodnost poštovanja svih propisanih mera u privrednim subjektima kako bi se povećao nivo zaštite radnika i stanovnika okruga.

 

Pročitajte još: Nova naredba: Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata!

 

„Na sednici Saveta je zaključeno da trenutno još nije neophodno da se uvodi vanredna situacija u lokalnim samoupravama. Izražena je nada da će poštovanje propisanih mera dati rezultate“, saopšteno je posle sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

Sednicom je, inače, predsedavala načelnica okruga Snežana Vučurević. Sednici su prisustovali predstavnici grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja i Novi Bečej, zatim načelnik Policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Radivoj Filipov i direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM