Društvo

SAZNAJEMO: Grad platio najam Peskare!

ZRENJANIN – GIK Banat tražio je od zrenjaninske lokalne samouprave da plati najam gradskog kupališta Peskara za ovu kupališnu sezonu, saznaje portal „Zrenjaninski“.

Popularno zrenjaninsko kupalište
Popularno zrenjaninsko kupalište

GIK Banat je takav zahtev uputio po prvi put od 2006. godine, kada je zaključen zajednički protokol između grada Zrenjanina i te firme, kojim je konstatovan zajednički interes za uređenje lokaliteta Peskara kao javnog kupališta.

Ove godine, međutim, grad je preko zrenjaninske Turističke organizacije morao da plati za najam kupališta 916.000 dinara, bez poreza, kako bi iznajmio Peskaru do maja sledeće godine.

Na osnovu protokola, koji je lokalna samouprava sa GIK Banatom zaključila 22. juna 2006. godine, zaključen je sporazum o regulisanju međusobnih odnosa za uređenje lokaliteta Peskara u Zrenjaninu u cilju obezbeđenja uslova za funkcionisanje javnog kupališta. Predstavnici lokalne samouprave i GIK Banata usaglasili su se tada da javnim kupalištem upravlja Turistička organizacija.

Ugovor je obnovljen 19. marta 2013. godine, sa rokom važenja od godinu dana. Po isteku tog roka potpisan je nov ugovor i to 25. aprila prošle godine, koji je istekao u martu ove godine.

Svi pomenuti protokoli i ugovori su bili sklopljeni bez naknade, ali je vlasnik katastarskih parcela na kojima se nalazi gradsko kupalište Peskara odlučio da od ove godine najam kupališta ustupi uz određenu novčanu naknadu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.