Društvo Vesti Zrenjanin

Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin uručio Srebrni znak i povelje istaknutim članovima

medicinske sestre

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije organizovao je u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu stručni skup pod nazivom „Naše medicinske sestre – naša budućnost“. Tom prilikom su istaknutim članovima Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin svečano uručena priznanja povodom 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara.

 

Dobitnicima, koji su se u prethodnom periodu istakli svojim predanim radom, uručena su priznanja u vidu Srebrnog znaka, jednog od najvećih priznanja u Republici Srbiji, kao i povelje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Konačni rezultati popisa stanovništva: U Zrenjaninu više žena nego muškaraca

 

Dobitnici Srebrnog znaka su Marija Baračkov iz Doma za odrasla i stara lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ iz Novog Bečeja, zatim Tihana Jeličić i Ivana Golušin iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina, Dragica Miletić i Svetlana Prec iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina, kao i Cena Rajić iz Doma zdravlja Novi Bečej.

 

Dobitnici povelja su Mirjana Adamov, Otlija Zumberović, Borka Kačar, Magdalena Sekulić i Milan Čanković iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, zatim Marija Kovačević, Violeta Saravolac, Željka Mihajlov i Persa Sarić iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, i Jasna Stankov iz Doma zdravlja Novi Bečej.

 

Povelje su dobili i Ankica Dologušin i Nemanja Kohajm iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca, kao i Vukica Gaborov iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ iz Zrenjanina.

 

 

Medicinske sestre uvek obavljale ključnu ulogu

 

Predsednica Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije Radmila Nešić izjavila je da je ova godina posebna za taj savez.

 

– Obeležavamo sedam decenija postojanja strukovnog udruženja medicinskih sestara. Zbog toga će cela ova godina biti u svečanom tonu, pa ćemo svaki stručni skup iskoristiti da pomenemo ovaj vredan jubilej i podsetimo na stručni rad i entuzijazam zdravstvenih radnika u prethodnih 70 godina – naglasila je Nešić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Najjači popusti ikada u Planeti Sport!

 

Predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin Đurđica Šljapić je ocenila da su medicinske sestre i babice uvek obavljale ključnu ulogu u brizi za ugrožene u našim zajednicama.

 

– Posvećenost koju su pokazale tokom pandemije, često uz lični gubitak, stavila je do znanja da su nezamenljivi kada je u pitanju dobro funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite i nege. Vreme je da se osigura da ova profesija bude priznata, cenjena i podržana – podvukla je Šljapić.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „Посвећеност коју су показале током пландемије“ је несумњива, ма-шта-то-значило. Здравље је злочин против новог светског поретка.