Društvo

SARADNJA BIBLIOTEKE I GERONTOLOŠKOG CENTRA

ZRENJANIN – U petak, 15. januara, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” biće održana prva od četiri radionice iz ciklusa “Mali čovek – veliki čovek” koje će ova ustanova kulture realizovati u saradnji sa Klubom za stara lica Gerontološkog centra.

Biblioteka tabla

Svaka od radionica kao polazište ima jednu knjigu ili bajku, a ideja jeste da se na kreativan način razvije empatija, tolerancija i zbliže deca i starije osobe kroz različite aktivnosti: čitanje, izradu rukotvorina, razgovore, upotrebu novih tehnologija.

Radionice će voditi Tanja Ćirić, bibliotekarka Gradske narodne biblioteke, i Tatjana Tatić Toškov, domaćica Kluba za stara lica.

Radionice su otvorene za sve zainteresovane penzionere i decu (mlađe osnovnoškolce) i održavaće se na Dečjem odeljenju biblioteke i u Klubu za stara lica Gerontološkog centra (Ulica Nikole Pašića 11). Svoje učešće u radionicama potvrdili su i penzioneri Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.

Radionica “Dobro drvo” koja će biti održana u petak, 15. januara, u periodu od 13.30 do 14.30 časova, na Dečjem odeljenju biblioteke, kao prva u ovom ciklusu, označiće početak saradnje Gerontološkog centra i Gradske narodne biblioteke.

“Hrabri krojač”, druga radionica ovog ciklusa, biće održana u Klubu za stara lica 22. januara od 16 sati.

Podeli članak
sinovoz
FAM