Društvo

SARADNJA BIBLIOTEKE I GERONTOLOŠKOG CENTRA

ZRENJANIN – U petak, 15. januara, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ biće održana prva od četiri radionice iz ciklusa „Mali čovek – veliki čovek“ koje će ova ustanova kulture realizovati u saradnji sa Klubom za stara lica Gerontološkog centra.

Biblioteka tabla

Svaka od radionica kao polazište ima jednu knjigu ili bajku, a ideja jeste da se na kreativan način razvije empatija, tolerancija i zbliže deca i starije osobe kroz različite aktivnosti: čitanje, izradu rukotvorina, razgovore, upotrebu novih tehnologija.

Radionice će voditi Tanja Ćirić, bibliotekarka Gradske narodne biblioteke, i Tatjana Tatić Toškov, domaćica Kluba za stara lica.

Radionice su otvorene za sve zainteresovane penzionere i decu (mlađe osnovnoškolce) i održavaće se na Dečjem odeljenju biblioteke i u Klubu za stara lica Gerontološkog centra (Ulica Nikole Pašića 11). Svoje učešće u radionicama potvrdili su i penzioneri Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Radionica „Dobro drvo“ koja će biti održana u petak, 15. januara, u periodu od 13.30 do 14.30 časova, na Dečjem odeljenju biblioteke, kao prva u ovom ciklusu, označiće početak saradnje Gerontološkog centra i Gradske narodne biblioteke.

„Hrabri krojač“, druga radionica ovog ciklusa, biće održana u Klubu za stara lica 22. januara od 16 sati.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.