Društvo

SAJT GRADA ZRENJANINA MEĐU NAJBOLJIMA U DRŽAVI

ZRENJANIN – Miodrag Grubački, urednik Sajta Grada Zrenjanina, dobitnik je Godišnje nagrade Festivala, odnosno Međunarodnog festivala novinara koji prate selo i poljoprivredu pod nazivom SELO-PRES.

Ministar Nedimović dodeljuje nagradu
Ministar Nedimović dodeljuje nagradu

Ovo je odlučio žiri u sastavu Čedomir Keco, osnivač i urednik lista za selo i poljoprivredu Gazdinstvo iz Novog Sada, bivši direktor novosadskog Dnevnika, Tihomir Nestorović, urednik u BN TV u Bijeljini i književnik i Dragorad Dragičević, novinar Politike u penziji i književnik iz SremskeMitrovice. Nagrada je dodeljena za dugogodišnje uređivanje Sajta i sadržajne informacije na nivou Gradske uprave i grada Zrenjanina a svečano ju je u Bogatiću uručio Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

– Nagradu sam zaslužio za uređivanje sajta Grada Zrenjanina, koje ulazi već u 15. godinu. Sajt je postavljen na Internet 2001. godine, učestvovao sam i u njegovoj izradi, u prvo vreme je tek povremeno ažuriran, da bi od avgusta 2002. godine bilo ustanovljeno mesto novinara-urednika sajta, na koje sam postavljen, i od tada se na njemu svakodnevno objavljuju relevantne informacije i vesti iz domena rada Gradske uprave i Grada Zrenjanina, izjavio je za portal zrenjaninski.com Miodrag Grubački.

Tokom tog perioda na sajtu je iz pera ili fotoobjektiva Grubačkog objavljeno skoro 4000 tekstova i bar još tri puta toliko fotografija, a ono što izdvaja ovaj sajt Gradske uprave od nekih njemu sličnih, jeste ne samo usko praćenje aktivnosti lokalne uprave, već i niza dešavanja na nivou grada i dosta tekstova o različitim događajima i ljudima iz istorije grada.Za priznanje koje sam dobio, zaslužne su, svakako, i moje kolege iz Kabineta gradonačelnika, jer svi činimo „uredništvo“ sajta i trudimo se da on bude aktuelan i zanimljiv, a samim tim i posećen, dodaje Grubački.

Novinari iz gradskih redakcija i medija veoma često koriste “usluge” gradskog portala

– Kad god je potrebno proslediti neki tekst ili fotografiju, u poslednje vreme i video-zapis, dati neku informaciju ili sugestiju, stojim na raspolaganju i ta kolegijalnost u izveštavanju nešto je što od prvog dana  obeležava sajt čiji sam urednik, kaže Grubački.

Miodrag Grubački novinarskim poslom bavi se skoro četvrt veka. Osim rada u novinarstvu, bavi se i publicistikom i fotografijom, i autor je četiri tematske publikacije o Gradu Zrenjaninu – zbirke zapisa „Varoške vinjete“ (2008.), fotomonografije „Moja varoš Zrenjanin“ (2006.), monografije „Gradska kuća Zrenjanin“ (2003.) i monografije „75 godina Zavoda za zaštitu zdravlja Zrenjanin“ (1999.).  Poslednje tri godine stalni je saradnik „Nacionalne revije Srbija“. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz