Društvo

Rušenje čeka dogovor

ZRENJANIN – Načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Gradske uprave Zrenjanina Igor Virijević rekao je danas da se za rešavanje problema objekta na broju 26 u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića čeka na još samo jednog vlasnika.

Porusena zgrada 1
Taj objekat je jedan od najnebezbednijih u Zrenjaninu, a svakako je među najvidljivijima, jer se nalazi u samom centru grada i ograđen je godinama.

„Zbog neodgovornosti pojedinaca, koji su nerealni u svojim zahtevima, ceo projekat stoji“, rekao je u izjavi za portal Zrenjaninski Virijević.

Upitan na koji način će se, nakon rušenja tog objekta, ovaj prostor iskoristiti, načelnik zrenjaninskih službi ocenio je da bi to moglo biti u stambene, poslovne, ugostiteljske ili druge svrhe.

„Ono na šta će morati da se obrati pažnja, to je da će fasada morati da odgovora pređašnjoj, odnosno kući Filkovića“, ukazao je Virijević i napomenuo da će takvo pravilo važiti i za ostale objekte, jer se na taj način čuva prepoznatljiv izgled grada.

On je dodao i da objekat bivše Robne kuće čeka na završetak spora, odnosno procesa restitucije.

„Radimo i na objektu na Trgu Zorana Đinđića 1, za koji je završen elaborat, a sa jednog dela je skinuta i zabrana, te se nadamo da će se uskoro krenuti u sanaciju objekta i njegovo otvaranje“, kazao je Virijević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.