Društvo

REPUBLIČKI MINISTAR BIRAO NAJBOLJI SLAVSKI KOLAČ

Pobednice takmičenja sa ministrom i gradonačelnikom

ZRENJANIN – Na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, povodom Međunarodnog dana seoskih žena, u subotu je održan 8. Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine, na kojem je, u četiri različite oblasti, učestvovalo više od 215 udruženja, sa više od 2.000 učesnica.

Trg slobode u u subotu bio pun
Trg slobode u u subotu bio pun

Sajam je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u prisustvu direktorke Zavoda za ravnopravnost polova Diane Milović i pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predraga Vuletića.

Manifestaciju je posetio i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin, koji je bio u žiriju za izbor najboljeg slavskog kolača.

Pobednice takmičenja sa ministrom i gradonačelnikom
Pobednice takmičenja sa ministrom i gradonačelnikom

– Udruženja su se predstavila u četiri kategorije i to rukotvorine, suveniri, kolači i organska hrana. To je nešto što će pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova podržavati i ubuduće, ne samo kroz ovakve manifestacije, već i razne podsticaje – najavila je direktorka Zavoda Diana Milović, dok je ministar Vulin naglasio značaj razvoja sela i podsticaja ženskoj populaciji.

– Selo je sačuvalo Srbiju a žene u sačuvale selo. Međutim, žene na selu ne mogu da se pohvale da imaju isti pristup zdravstvenoj zaštiti, penzionom osiguranju i kulturnim događajima i mi to moramo da menjamo – naglasio je Vulin.

Podeli članak
sinovoz
FAM