Društvo

REKOM ZA ZAJEDNIČKU BOLJU BUDUĆNOST

rekom

ZRENJANIN – U Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije od 13. do 24. maja biće organizovana kampanja prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenih na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine). Potpisi će se prikupljati i u regionu – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

 

rekom

 

Cilj ove kampanje je da se pošalje jasna poruka premijerima Zapadnog Balkana i predstavnicima Evropske unije (EU), koji učestvuju u Berlinskom procesu, da se od njih očekuje da prihvate odgovornost i u okviru Berlinskog procesa potpišu sporazum kojim se obavezuju da će osnovati REKOM. Pred samit lidera Zapadnog Balkana, koji će biti održan u julu ove godine u Trstu, biće zatraženo da omoguće ostvarivanje svih potrebnih koraka ka uspostavljanju regionalne komisije.

 

Početak prikupljanja potpisa planiran je za subotu 13. maj u Beogradu, a štandovi na kojima će se prikupljati potpisi u Zrenjaninu biće postavljeni 14. i 15. maja.

Akciju prikupljanja potpisa u Zrenjaninu organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Udruženje SkaSka.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz