Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Red pred transfuziomobilom, Zrenjaninci od jutros daju krv

transfuziomobil

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje danas akciju dobrovoljnog davanja krvi.

 

Na Trgu slobode od jutros je postavljen transfuziomobil – namensko vozilo za davanje krvi. Već od 9 časova, kada je akcija počela, pred njim se stvorio red, jer su mnogi Zrenjaninci požurili da dobrovoljno daju krv.

 

– U prvih pola sata akcije već je došlo 20 dobrovoljnih davalaca. Očekujemo dobar odziv građana. Akcija traje do 12 časova – izjavio je za portal zrenjaninski.com Boris Vojinov, stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin.

 

Pročitajte još: Trudnice i porodilje da prijave inspekciji bahate poslodavce

 

On je naglasio da je kontinuirano održavanje akcija i obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno važno tokom letnjeg perioda. Tada su zalihe krvi na minimumu.

 

– Tokom letnjeg perioda osetne su nestašice krvi. Zato je veoma bitno da imamo ovakve akcije i da se davaoci odazovu u velikom broju. Važno je da pacijenti ne čekaju krv, već da krv čeka pacijente – istakao je Vojinov.

 

Ovo je, inače, prvi put da u Zrenjanin dolazi transfuziomobil. Ovo namensko vozilo ceo proces davanja krvi olakšava, omogućavajući da se krv na jednom mestu prikupi, obradi i skladišti po najvišim standardima.

 

– Trudili smo se da građanima izađemo u susret i da transfuzimobil postavimo na gradskom trgu, kako bi bio vidljiv i kako bi svi mogli da dođu – napomenuo je Vojinov.

 

On je dodao da su dosadašnje akcije u našem gradu pokazale da su Zrenjaninci veoma humani, jer se svakoj akciji odazove otprilike po stotinu davalaca.

 

transfuziomobil

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Potrudite se da dodjete češće,jer za grad veličine Zrenjanina tri dolaska mesečno nikako nije dovoljno.A apelujete da nema krvi…

  • DOK JE ZRENJANINSKA EKIPA „ZA TRANSFUZIJU“ ODLAZILA U SELA, NIJE BILO NESTAŠICE KRVI, A, OD KAKO TREBA SVI DA DOLAZE U „CRVENI KRST“, PA JOŠ, I „O SVOM TROŠKU“, DA „DAJU KRV“, NARAVNO, DA ĆE BITI NESTAŠICA!!!
    TAJ, KOJI JE TO SMISLIO, „BOLJE DA MANE“, JER JE TO TOTALNI PROMAŠAJ!!!
    PREKOR IZ ELEMIRA!

  • Bio sam, sendvici su korektni. Dobija se kifla (rasecena po horizontali), parizer, imate izbor sa i bez kiselih krastavaca. Mislim da je bilo i jaje na oko iseceno. Premaz = margarin. Sve je tanko seceno, i niskokaloricno. Dao sam krv, ja sam nultanegativnakrvna grupa.

sinovoz