Društvo Vesti Zrenjanin

Raspisano sedam novih konkursa u oblasti obrazovanja za ovu godinu

raspisano sedam novih konkursa
Foto: Pexels

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je sedam konkursa u oblasti obrazovanja. Ukupan iznos predviđen za realizaciju ovih projekata je 170,9 miliona dinara.

 

Najviše novca, čak 151 milion dinara, predviđeno je za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

 

PROČITAJTE JOŠ: Učenici Medicinske škole pomažu u organizaciji vakcinacije građana

 

Za realizaciju programa i projekata s ciljem podizanja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja, kao i za udruženja, izdvojeno je 13 miliona dinara.

 

Za osnovne i srednje škole, koje realizuju dvojezičku nastavu, namenjeno je 3,5 miliona dinara.

 

Milion dinara će preko konkursa biti raspodeljeno za programske aktivnosti i projekte za podizanje kvaliteta učeničkog standarda. Ista suma namenjena je i za nabavku opreme za osnovne škole koje imaju status javno priznatih organizatora aktivnosti formalnog osnovnog obrazovanja odraslih.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Po 700.000 dinara planirano je za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti jačanja jezičkih kompetencija učenika osnovnih i srednjih škola, kao i za programe i projekte koji imaju za cilj podizanje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

 

Rok za podnošenje prijava za regresiranje prevoza učenika srednjih škola je 3. mart. Za ostale konkurse rok apliciranja je 24. februar.

 

Više informacija o uslovima konkurisanja može se naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz