Društvo Vesti Zrenjanin

Raspisan konkurs za dodelu stipendija zrenjaninskim učenicima i studentima

konkurs za dodelu stipendija

Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina za ovu školsku godinu.

 

Visina mesečne stipendije koja se dodeljuje učenicima srednjih škola iznosi 8.100 dinara, a za studente 13.000 dinara. Isplaćuje se u deset mesečnih rata.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vodič kroz Alanju: Šta posetiti u turskom gradu na Mediteranu?

 

Pravo na stipendije imaju srednjoškolci i studenti koji pohađaju škole i visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, a čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta.

 

Uslov za učenike je da su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini i da im je prosek ocena odličan. Za studente je uslov da nisu gubili nijednu godinu studija u stepenu i da im je prosek ocena najmanje 9,00. Studenti trećeg stepena studija mogu biti i u statusu samofinansiranja zbog prekida kontinuiteta između drugog i trećeg stepena. Uslov je da postoji poseban interes da grad podrži njihovo obrazovanje. To važi za potrebe procesa rada ili ako su zaslužni građani, ako su postigli rezultate na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima, odnosno ukoliko reprezentativno predstavljaju grad u zemlji i inostranstvu.

 

Takođe, mogu biti samofinansirajući jer zbog svog invaliditeta odnosno bolesti, nisu mogli da održe kontinuitet u studiranju. Preciznije, ako su zbog lečenja, hospitalizacije, rehabilitacije i izolacije izgubili status studenta na budžetu.

 

Konkurs za dodelu stipendija otvoren do 10. februara

 

Pravo na stipendiju imaju i srednjoškolci i studenti iz osetljivih društvenih grupa. To su oni čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, zatim učenici i studenti bez roditeljskog staranja, iz porodica sa jednim roditeljem, sa invaliditetom ili hroničnim bolestima, kao i romska nacionalna manjina.

 

Konkurs je otvoren do 10. februara.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Dodatne informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanina, kancelarija broj 10, ili putem telefona 023 315 0183.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz