Društvo YSLAJDER

PUNO RAZLOGA ZA STUDIRANJE NA TEHNIČKOM FAKULTETU „MIHAJLO PUPIN“

Tehnički fakultet
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Maturanti iz više zrenjaninskih srednjih škola, organizovano ali i samoinicijativno, danas su posetili Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, koji je otvorio vrata za sve koji su zainteresovani za studije na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Prof. dr Dijana Karuović (Foto: Dušan Bartolović)

Dan otvorenih vrata fakulteta organizovan je sa ciljem da se maturanti srednjih škola, ali i njihovi roditelji, upoznaju sa studijskim programima ovog fakulteta, da obiđu učionice kabinete i amfiteatre u kojima se odvija nastava i da se detaljno upoznaju sa uslovima studiranja na „Pupinu“, koji je inače sastavni deo Univerziteta u Novom Sadu.

Maturanti su imali priliku da u amfiteatru odslušaju i odgledaju prezentaciju rada fakulteta i studijskih programa, sa kojima ih je upoznala profesorica dr Dijana Karuović. Nakon toga usledio je obilazak kabineta i učionica, a utisci su bili pozitivni.

– Ovde sam sa maturantskim odeljenjem u kojem još ima učenika koji nisu definitivno odlučili šta će, i gde studirati. Cilj je da im predočimo šta im Zrenjanin nudi. IT sektor je u velikoj ekspanziji, ovaj fakultet nudi baš te studije a za učenike iz Zrenjanina i njihove roditelje to je i ekonomski značajno, jer su najpristupačnije studije u rodnom gradu – kaže profesor informatike u Zrenjaninskoj gimnaziji Dražen Aleksić.

Foto: Dušan Bartolović

Dve učenice iz Ekonomske škole došle su samoinicijativno, jer obe planiraju nastavak studija iz oblasti informatike.

– Odluku sam donela, studiraću informacione tehnologije, a dilema je samo da li ću odabrati „Mihajlo Pupin“ ili FTN u Novom Sadu. Ovde sam da bih donela konačnu odluku – ističe Jelena Babić, maturantkinja ekonomske škole.

Foto: Dušan Bartolović

Njena drugarica Teodora Fai već je prelomila.

– Moj izbor je končan, studiraću informacione tehnologije i to na „Pupinu“. Sada sam sigurna da sam napravila dobar izbor – kaže Teodora.

I ostali maturanti, koji su bili u prilici da prisustvuju prezentaciji rada Tehničkog fakulteta, i da se upoznaju sa studijskim mogućnostima koje on pruža, otišli su sa pozitivnim utiscima, a prema najavama deo njih će na jesen sedeti u klupama „Pupina“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz