Društvo Vesti Zrenjanin

Prvi humanitarni Feeder kup: Novac od kotizacije za lečenje malog Boška

državno prvenstvo u sportskom ribolovu

U nedelju, 20. juna, na gradskom jezeru, nadomak centra Zrenjanina, biće održan prvi humanitarni Feeder kup. Kako su najavili organizatori, svrha ovog turnira je prikupljanje novca za lečenje malog Boška Guglete.

 

Boško je rođen 14. januara ove godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno. Kada je imao tri meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Obeleženo 70 godina postojanja Kluba planinara “Zrenjanin”

 

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

 

Bošku je potrebna pomoć za lečenje u inostranstvu, za rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala…

 

Feeder kup počinje u 6 sati

 

Pozivu su se odazvali i humani ljudi, fideraši iz Zrenjanina, pa će novac od kotizacije biti uplaćen za lečenje malog Boška.

 

Kotizacija za svakog učesnika je 1.500 dinara, a obezbeđeni su obrok i piće za svakog učesnika.

 

Peca se u pet sektora od po pet ljudi, po pravliniku FIPS-a. Obezbeđene su medalje za prva tri mesta u sektoru i pehari za prva tri mesta na stazi.

 

Skup na jezeru je u 6 sati, a izvlačenje pozicija najkasnije u 6.20 časova.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Početak hranjenja zakazan je za 7.20, a početak pecanja je deset minuta kasnije. Peca se do 14 časova.

 

Ko želi da učestvuje na humanitarnom Feeder turniru može se prijaviti Radovanu Mitroviću na telefon 069 289 78 53 ili Bojanu Cvijanoviću na telefon 065 997 01 23.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak