Društvo YSLAJDER

PROBLEMI: VANREDNA SEDNICA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

ZRENJANIN – Na zrenjaninskom Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ održana je još jedna vanredna sednica Nastavno – naučnog veća, koju je sazvala dekanka Dragica Radosav, zbog nagomilanih problema u funkcionisanju ove visokoškolske ustanove. Na sednici je, na njen predlog, izabrana tročlana komisija, koja će biti zadužena za formiranje i rad svih drugih komisija.

fakultet

– Vanredna sednica je zakazana povodom pisma uzbunjivača, kojim se upozorava da su pojedini zaposleni na fakultetu zabrinuti zbog angažovanja u raznim komisijama. U pismu se navodi da rad u komisijama oduzima predavačima vreme, pa ne uspevaju da se pripreme za nastavu. Zbog toga se traži diskusija na nastavno – naučnom veću – naglasila je dekanka Radosav, u uvodnoj reči, uz napomenu da su na sednicu pozvani i studenti, jer ona insistira na transparentnosti rada.

Komisija od tri člana izabrana je na neobičan način, ne predlaganjem, već izvlačenjem iz kutije, u kojoj su bili listići sa imenima svih članova Nastavno – naučnog veća. Ova komisija, po zamisli dekanke, ubuduće bi trebalo da predlaže članove i formira sve druge komisije na fakultetu. Dekanka je na sednici pobrojala i sve aktuelne probleme u ovoj obrazovnoj ustanovi.

– Priča se da ljudi previše rade, a ja podsećam da se za održavanje nastave dobija plata a za projekte honorari. Fakultet i plata moraju biti na prvom mestu. Ne sme se više dozvoliti da se nastava održava do 21 čas, na šta se studenti žale, moraju se skresati troškovi i poboljšati energetska efikasnost, koja je katastrofalna. A osim toga, propadaju nam konkursi vredni milione, zbog neažurnosti ili opstrukcije – upozorila je Radosav i naglasila da njeni protivnici na fakultetu ne moraju da se udružuju da bi je smenili, već to mogu uraditi u predviđenoj proceduri.

A pre početka sednice dekanka Radosav je zapretila da će u slučaju da se pojavi bivši dekan Milan Pavlović, kojeg sumnjiči za podbunjivanje dela kolektiva, pozvati policiju i odložiti sednicu.

– On je najavio da će doći sa pravnim savetnikom, ali ja neću dozvoliti da se pravi rusvaj i opstruiše rad fakulteta i da to čini lice koje je u penziji, a sada radi na privatnom fakultetu – naglasila je dekanka.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.