Društvo Vesti Zrenjanin

Privrednik Borislav Umićević izabran za predsednika udruženja „Koreni“

borislav umićević izabran za predsednika udruženja koreni
Foto: Grad Zrenjanin

Osnivačka Skupština gradskog odbora Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koreni“ održana je u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu. Za predsednika Gradskog odbora „Korena“ izabran je istaknuti zrenjaninski privrednik Borislav Umićević.

 

Borislav Umićević je kazao da je cilj „Korena“ da se kroz to udruženje stupi u kontakt sa našim narodom izvan granice, a naročito sa mladim ljudima, kako bi se što veći broj njih vratio u maticu. To bi, naveo je Umićević, imalo nemerljiv značaj, s obzirom na starosnu strukturu našeg naroda.

 

Pročitajte još: Bračnim parovima bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

 

Predsednik Izvršnog odbora udruženja „Koreni“ Milan Gutić rekao je da je to udruženje formirano pre tri meseca. Kako je istakao, stubovi njegovog delovanja su privreda, kultura, vera, ekonomija, tradicija i nauka. On je dodao da je cilj „Korena“ da formiraju 27 regionalnih odbora na nivou Srbije i 150 opštinskih odbora.

 

Skupštini je, u ime Grada Zrenjanina, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je istakao da će grad sarađivati sa novonastalim udruženjem „Koreni“, budući da veliki broj naših sugrađana živi u dijaspori.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM