Društvo

Privatizacija recept za propast preduzeća

ZRENJANIN – Zrenjaninski socijalni forum organizovao je danas u Zrenjaninu protestni skup levičarskih organizacija iz cele Srbije povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Program u Kulturnom centru počeo je nastupom horskog i instrumentalnog sastava „Horkestar“, a potom je prikazan film „Obrani berači“, koji govori o tome kako su žene primorane da rade preko studenskih zadruga, jer poslodavci ne žele da ih prijave. Na kraju skupa održana je tribina o neposrednim zadacima levice u Srbiji

U proglasu koji je potpisalo dvadeset organizacija ističe se da su radnička prava danas u Srbiji na najnižem nivou u poslednjih sedamdeset godina. Levičari okupljeni u Zrenjaninu smatraju da je privatizacija provereni recept za uništavanje preduzeća, te da se aktuelna Vlada Srbije mora sprečiti da nastavi sa ovakvim kastrofalnim konceptom ekonomske politike.

Neophodno je, smatraju levičari, raskidanje aranžmana sa MMF-om, poništavanje dosadašnjih privatizacija, zaustavljanje otpuštanja u javnom sektoru i daljeg uništavanja zdravstvenog i obrazovanog sistema, kulture i socijalnih institucija. Takođe, poručili su da plate i penzije moraju biti vraćene na raniji nivo.

Sa skupa je upućen poziv svima koji su stradali i osiromašili tokom poslednjih 25 godina da se priljuče Levom samitu Srbije koji okuplja različite levičarske i antikapitalističke grupe

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.