Društvo Vesti Zrenjanin

Prijem za predstavnike udruženja porodica palih boraca i vojnih invalida

prijem za predstavnike udruženja

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, upriličio je danas u svom kabinetu prijem za predstavnike udruženja porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida. Prijem je organizovan povodom 15. februara, Dana državnosti Republike Srbije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mogućnost da zrenjaninski studenti dobiju stipendije Ruske Federacije

 

Tradicionalni prijem za članove porodica poginulih pripadnika vojske, policije i dobrovoljaca sa teritorije grada Zrenjanina ove godine je izostao zbog epidemiološke situacije.

 

Međutim, održan je sastanak i upriličen razgovor sa predstavnicima ovdašnjih udruženja. Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o primeni novog Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Grad Zrenjanin godinama unazad pomaže porodicama poginulih sugrađana i pruža im podršku. Učestvuje i u obeležavanju svih datuma kojima se evociraju uspomene na poginule i njihovu borbu za otadžbinu i svoj narod. To su, pre svega, Dan sećanja, Vidovdan, Dan vojnih veterana, Dan zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije… To je i prilika da se razgovara sa članovima porodica poginulih i predstavnicima udruženja oko kojih su okupljeni – rekao je gradonačelnik Salapura.

 

prijem za predstavnike udruženja

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM