Društvo YSLAJDER

PRIJEM ZA NAJBOLJE UČENIKE IZ SREDNJEG BANATA

ZRENJANIN – U organizaciji Srednjobanatskog upravnog okruga, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je priređen prijem za učenike svih osnovnih i srednjih škola sa područja srednjeg Banata, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, u školskoj 2016/2017. godini.

 

učenike

 

Prijemu su prisustvovali i njihovi predmetni nastavnici, odnosno profesori, koji su ih pripremali. Za učenike i profesore prijem je priredila načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

 

– Ovo je prijem za sve srednjobanatske učenike koji su na republičkim takmičenjima u protekloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mesta. Njihov uspeh sasvim je dovoljan razlog da danas budu ovde i da im se ukaže poštovanje – istakla je Vučurević, podsećajući da lokalne samouprave u srednjem Banatu pomažu učenike, a da đaci koji nižu uspehe dostojno predstavljaju ne samo sebe i svoju školu, već i opštinu i okrug iz kojeg dolaze.

 

 

Ona je najavila da će ovakvi prijemi biti organizovani i ubuduće, sa nadom da će to biti podstrek svim učenicima da beleže dobre rezultate. Na današnji prijem pozvana su 104 učenika i 67 njihovih nastavnika ili profesora, iz 16 osnovnih i sedam srednjih škola iz Okruga.

 

– Ovakva okupljanja darovitih i talentovanih učenika i njihovih nastavnika, lepi su događaji, a sva priznanja koja dobiju su nešto što podstiče kvalitet – ocenio je načelnik Školske uprave za Banat Milan Bojanić.

 

 

I gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je prisustvovao prijemu, istakao je značaj podrške koju lokalne samouprave pružaju đacima.

 

– Hvala načelnici okruga koja nas je sve okupila ovim lepim povodom, po prvi put, gde su svi koji su najbolji među najboljima. Svi smo veoma ponosni na rezultate koje su ovi učenici i njihovi nastavnici i profesori postigli. S druge strane, mi se trudimo da stvorimo takav ambijent da vi ovde pohađate dobre škole i da kasnije budete na dobrom fakultetu i stičete kvalitetno obrazovanje. Naš zadatak je i da kada završite svoje školovanje, vratite se u Zrenjanin i ovde gradite karijere i živite – poručio je učenicima gradonačelnik Janjić.

Podeli članak
sinovoz
FAM