Društvo

Prijem za članove porodica poginulih boraca sa teritorije Zrenjanina

prijem za članove porodica poginulih boraca
Foto: Grad Zrenjanin

U Baroknoj sali Gradske kuće juče je organizovan prijem za članove porodica poginulih boraca sa teritorije Zrenjanina u oružanim sukobima od 1990. do 1999. Tradicionalno, ovaj prijem Grad Zrenjanin organizuje povodom Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara.

 

Na samom početku, minutom ćutanja odata je pošta poginulim borcima.

 

Prisutne je, u ime Grada Zrenjanina, pozdravio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Santovac je rekao da se ljudski životi ne mogu vratiti. Naglasio je da se, ipak, može sačuvati sećanje na poginule borce i pružiti pomoć i podrška njihovim porodicama. Dodao je da su čelnici Grada uvek spremni da čuju njihove predloge i inicijative.

 

Između ostalog, oni su juče izrazili inicijativu i želju da jedna od ulica u Stajićevu ponese ime vojnika iz tog sela, Slaviše Kepića. Kepić je tragično stradao prilikom NATO agresije na našu zemlju, 1999. godine.

 

Takođe, istaknuto je i da će Grad Zrenjanin tokom narednih dana isplatiti finansijsku pomoć porodicama poginulih. To je bila praksa i prethodnih godina.

 

Jovica Pilipović, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, zahvalio je što lokalna samouprava već godinama unazad pomaže porodicama poginulih. Pilipović je ukazao da je Zrenjanin jedan od malobrojnih gradova u našoj zemlji koji na ovakav način brinu o ovim porodicama.

 

prijem za članove porodica poginulih boraca
Foto: Grad Zrenjanin

 

Podeli članak
sinovoz
FAM