Društvo Vesti Zrenjanin

Prijave za penzionerske kartice nove generacije od danas i u Zrenjaninu

fond pio

Prijave za penzionerske kartice nove generacije za penzionere i korisnike ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, koje izdaje Republički fond PIO, počele su danas i u Zrenjaninu.

 

Kako je saopšteno iz Republičkog PIO fonda, pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane penzionerske kartice ostvaruju svi penzioneri, korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti ostvarene shodno članovima 223. i 225. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju iz člana 223. i 225. navedenog zakona i privremene naknade – invalidna deca.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena obezbeđeno 45 miliona dinara

 

Pored dokazivanja statusa penzionera, ova kartica omogućiće korisniku ostvarivanje pogodnosti prilikom plaćanja određenih roba i usluga. Na svakih utrošenih 500 dinara korisniku će biti dodeljen jedan bod. Po osnovu bodova prikupljenih tokom meseca korisnici kartice će moći da ostvare dodatne pogodnosti.

 

Ostvarivanje popusta, poklona i ostalih pogodnosti realizovaće se zaključenjem sporazuma o saradnji između pravnog lica koje obezbeđuje pogodnosti i Fonda. Korisnik prava sa prebivalištem van teritorije Republike Srbije takođe ostvaruje pravo na penzionersku karticu koju može koristiti u Republici Srbiji.

 

Fond PIO će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima korisnika ovih kartica. Bodovi se ne mogu zameniti za novčana sredstva.

 

penzionerske kartice

 

Penzionerske kartice će početi da se koriste od 1. oktobra

 

Penzionerska kartica se izdaje na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda ili u organizacionoj jedinici Fonda. Korisnik prava zahtev može podneti lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika. Preuzimanje penzionerske kartice, uz važeći lični identifikacioni dokument, obavlja se u organizacionoj jedinici Fonda koja korisniku kartice vrši isplatu ostvarenog prava.

 

PROČITAJTE JOŠ: Svakog četvrtka interventni kardiolozi iz Instituta Sremska Kamenica dolaze u našu bolnicu

 

Kartica će početi da se koristi od 1. oktobra ove godine. Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će imaocima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.

 

Zahtev se popunjava jednostavno, a potrebna su samo tri podatka: JMBG broj, broj telefona i mejl adresa. Pored PIO fonda, i Grad Zrenjanin pružiće podršku za prijavu.

 

Prijavu možete PODNETI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz