Društvo

PREVARENI KORISNICI KABLOVSKE TELEVIZIJE: Radnik naplaćivao besplatne usluge!

ZRENJANIN – Akcija SBB-a – besplatno praznično instaliranje D3 paketa, mnogim Zrenjanincima učinila se kao pravi novogodišnji poklon.

televizor

Bezbroj novih kanala koji jedno vreme ne koštaju ništa – ima li šta lepše? Iako su, pre svega iz medija, upozoravani da dobro pročitaju ugovor pre nego što ga potpišu, građani u zanosu od odlične ponude i pregršt pogodnosti, ipak ne čitaju pažljivo. Otrežnjenje stiže vrlo brzo.

– Prvo mi je instalater naplatio uslugu – kaže za portal „Zrenjaninski“ jedan Zrenjaninac koji ne želi da mu otkrijemo ime. – Slika je bila loša. Kaže instalater, to je do televizora. Kupim novi televizor, opet loše. Hoću da raskinem ugovor, može, ali da plaćam paket narednih 20 meseci. Pa, kakve su to pogodnosti za mene, nit’ imam sliku kako treba, nit’ mogu da raskinem ugovor?

Ono što je saznao u zrenjaninskoj poslovnici jeste da usluge instalacije nisu smele biti naplaćene, da to nije jedini slučaj, da SBB angažuje spoljne saradnike za taj posao, da je taj radnik, koji je više godina dobro radio, dobio otkaz, a da naplaćene pare za instalaciju ovaj Zrenjaninac može da dobije natrag. Kao i svi oni koji su na ovaj način prevareni. Ako se jave. A što se tiče ugovora, on je potpisan i ne raskida se tako lako.

Šta se dešavalo u Zrenjaninu i kako građani nezadovoljni uslugama mogu da zaštite svoja prava, pokušali smo da saznamo od SBB-a. Na zvaničan mejl poslat u utorak, odgovor nismo dobili. Na telefon koji se i dalje pojavljuje kao telefon poslovnice SBB-a u Zrenjaninu, javio se glas iz Telekoma: „birate nepostojeći broj“.

A iz Udruženja za zaštitu potrošača opet kažu, pažljivo čitajte ono što potpisujete, a ako imate neki problem, javite se udruženjima – usmeno, a još bolje pismeno.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz