Društvo Vesti Zrenjanin

Predstavnici ustanova socijalne zaštite i Crvenog krsta održali sastanak

sastanak predstavnika ustanova socijalne zaštite

Sastanak predstavnika ustanova socijalne zaštite i Crvenog krsta Zrenjanin održan je danas u Gradskoj kući. Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Konstatovano je da se sve usluge i prava iz oblasti socijalne zaštite, bez obzira na aktuelne izazove, pružaju kontinuirano. To se čini na principima zakonitog i stručnog multisektorskog rada, rečeno je na sastanku.

 

Na sastanku je pozdravljen trud pojedinaca, udruženja i privrednika koji doprinose rešavanju potreba pojedinih građana Zrenjanina. Upućen je i poziv svim donatorima i društveno odgovornim fizičkim i pravnim licima da, u okviru saradnje sa ustanovama za pružanje socijalne zaštite, doprinesu trajnijem ili trajnom zbrinjavanju građana kojima je taj vid podrške potreban.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zavod za javno zdravlje Zrenjanin: Za nedelju dana još 884 slučaja zaraze

 

Ovom prilikom je dogovoreno da će se nastaviti timski rad na unapređenju postojećih prava i usluga socijalne zaštite. Takođe, najavljeno je i da će se intenzivirati rad na prevenciji stanja socijalne potrebe uključivanjem i ostalih ustanova, institucija, nevladinog sektora, sportskih organizacija i fizičkih i pravnih lica.

 

Sastanku su, pored gradonačelnika, prisustvovale i direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin Olivera Lisica, v.d. direktora Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Most” Nevena Montresor, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin Tanja Živanov, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM