Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Predstavljen projekat “Your Job”, namenjen je korisnicama Sigurne kuće

projekat your job

U Sigurnoj kući u Zrenjaninu danas je predstavljen projekat “Your Job”, kao i Priručnik za osposobljavanje mladih korisnica usluga socijalne zaštite – Sigurne kuće. Pomenuti projekat zajednički realizuju Caritas i Sigurna kuća u Zrenjaninu.

 

Reč je o projektu koji traje pet godina. Počeo je da se realizuje aprila ove godine u Zrenjaninu, Rumi i Aleksincu.

 

Cilj projekta “Your Job” je da se mlade korisnice Sigurne kuće na najbolji način osposobe za osamostaljivanje. Zadatak je da se, uz pomoć priručnika, ali i ljudi angažovanih na projektu, kroz radionice i edukacije, osposobe za pronalaženje ili započinjanje posla. Jedino je finansijska samostalnost garancija da će žena žrtva nasilja izaći iz kruga nasilja, ocena je svih koji su danas govorili na konferenciji za novinare.

 

Pročitajte još: IN MEMORIAM: Preminula zrenjaninska novinarka Maja Ravić

 

Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad, istakla je značaj saradnje institucija i nevladinih organizacija, kakva je Caritas. Aleksandra Štrbac iz Nacionalne službe za zapošljavanje govorila je o beneficijama koje budući poslodavci imaju ukoliko zaposle ženu koja je žrtva porodičnog nasilja.

 

Tibor Halmai, direktor biskupijskog Caritasa u Zrenjaninu, uručio je donaciju Sigurnoj kući u Zrenjaninu. Osim svakodnevnih potrepština, u donaciji se nalazi i jedan lap top, koji će pomoći u edukaciji mladih korisnica Sigurne kuće.

 

projekat your job

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM