Društvo Vesti Zrenjanin

Predškolska ustanova Zrenjanin objavila konkurs za upis dece u vrtiće

predškolska ustanova zrenjanin
Foto: Pixabay

Predškolska ustanova Zrenjanin objavila je konkurs za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci do 6,5 godina za školsku 2019/2020. godinu.

 

Konkurs je raspisan za celodnevni boravak dece od 6 meseci do 3 godine, jasleni deo i za decu od 3 do 5,5 godina.

 

Takođe, mališane od 3 do 5,5 godina moguće je upisati i u poludnevni boravak u vrtićima “Poletarac”, “Sunčica” i “Maslačak”.

 

Upis se odnosi i na pripremni predškolski program, i to u celodnevnom i poludnevnom boravku. Upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa je obavezan za decu rođenu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine.

 

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu može se podneti u svim vrtićima od 3. do 17. maja.

 

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu može se podneti elektronskim putem na nacionalnom portalu eUprava od 1. do 17. maja.

 

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. To znači da roditelji ne moraju da pribavljaju ova dokumenta.

 

Prijava elektronskim putem nije moguća za samohrane roditelje i za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije. Nije moguća ni za decu žrtava nasilja u porodici i decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. Takođe, ni za decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite.

 

Predškolska ustanova nije u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem jer je neophodno dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje navedeno.

 

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu biće blagovremeno istaknuti na oglasnim tablama vrtića.

 

A kako upisati dete u vrtić elektronskim putem možete pogledati u nastavku.

 

predškolska ustanova zrenjanin

 

Podeli članak
sinovoz
FAM