Društvo YTOP

PREDŠKOLSKA USTANOVA: ZAVRŠEN PRVI KRUG UPISA U VRTIĆE

radionice

ZRENJANIN – U septembru će, prema sadašnjim podacima, u vrtiće na teritoriji grada krenuti 2.408 mališana koji su raspoređeni u 103 grupe, saznaje portal zrenjaninski.com u Predškolskoj ustanovi Zrenjanina. Ovom broju valja dodati još jednu bolničku grupu – na pedijatriji, i tri grupe u okviru projekta „Vrtići bez granica“.

 

radionice

 

– U odnosu na prošlu godinu to je negde pedesetoro dece manje – kaže za portal zrenjaninski.com Tanja Lojović, pomoćnik direktora. – U ovom prvom upisnom roku uglavnom smo izlazili u susret roditeljima što se tiče vrtića u koji žele da njihovi mališani idu. U drugom, krajem avgusta, moguće će biti upisati decu, ali ćemo ih raspoređivati tamo gde bude mesta, dodaje Lojović.

 

Ove godine Predškolska ustanova uključena je u projekat „Vrtići bez granica“, koji se realizuje u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete. Suština projekta je da se u sistem predškolskog obrazovanja uključi što više mališana koji nisu nikada išli u vrtić i posebno oni iz ranjivih grupa. Do sada je za „Vrtiće bez granica“ prijavljeno 45 mališana i još ima slobodnih mesta.

 

– Grupe od po dvadesetoro mališana biće formirane u „Maslačku“, „Sunčici“ i „Poletarcu“ – ističe Lojovićeva. – Reč je o četvorosatnom programu vrlo kvaltetnog i malo drugačijeg rada sa mališanima. Boravak za mališane u „Vrtićima bez granica“ je besplatan.

 

U Predškolskoj ustanovi planiraju i dvosatne programe „Vrtića bez granica“ u toku naredne školske godine. U pilot programu, ovog leta mališani su boravili na bazenu sa stručnim ljudima iz Predškolske ustanove i družili se i učili u projektu pod nazivom „Igralište plivalište“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz