Društvo Vesti Zrenjanin

Pravo na finansijsku podršku grada za lečenje ostvarilo trinaestoro dece

gradska uprava

Do 1. septembra pravo na finansijsku podršku grada za lečenje maloletne dece sa područja grada Zrenjanina ostvarilo je trinaestoro mališana. U tu svrhu je utrošeno ukupno 1.210.700 dinara, saopštila je danas zrenjaninska lokalna samouprava.

 

U pitanju su sredstva koja su bila namenjena za organizaciju novogodišnjeg programa, ali su, odlukom gradonačelnika, preusmerena za lečenje dece, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativne zahvate, dijagnostičke postupke i druge medicinske procedure.

 

PROČITAJTE JOŠ: Otvoren novi konkurs Levi9 stipendija za studente tehničkih fakulteta

 

Podsetimo, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je odlučio da novac iz gradske kase, u iznosu od 2,1 milion dinara, koji je bio namenjen za organizaciju novogodišnjeg programa, bude preusmeren u humanitarne svrhe. Iznos od 600.000 dinara iskorišćen je za nabavku 600 novogodišnjih paketića, koji su dodeljeni deci iz porodica korisnika ustanova socijalne zaštite, dok je 1,5 miliona dinara izdvojeno za lečenje maloletne dece.

 

S tim u vezi, gradonačelnik je početkom godine uputio javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece. Do sada je u te svrhe utrošeno 1.210.700 dinara.

 

Javni poziv još uvek otvoren

 

Pošto je javni poziv otvoren do utroška sredstava, prijave se mogu i dalje podnositi. Kriterijumi za konkurisanje, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na posebnoj stranici sajta Grada Zrenjanina.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Postupak sprovođenja javnog poziva obavlja stručna komisija imenovana posebnim rešenjem gradonačelnika. Komisija utvrđuje ispunjenost uslova na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece, donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece. Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju. Maksimalno može da iznosi 150.000 dinara po podnetom zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu“, navode u lokalnoj samoupravi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz