Društvo YSLAJDER

PRAKTIČNA NASTAVA U HITNOJ I ZA ĐAKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA“

ZRENJANIN – Vodeći se primerom saradnje Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ i Srednje medicinske škole, u izvođenju praktične nastave za đake četvrte godine, ovakva saradnja započeta je i sa Srednjom elektrotehničkom i građevinskom školom „Nikola Tesla“.

 

 

Đacima četvrtog razreda ove škole, smer Elektronika i nastavni predmet Elektronski medicinski uređaji, održan je blok predavanje na temu elektronskih medicinskih uređaja u Službi hitne medicinske pomoći. Nastavu su držali Goran Putić, glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći, i diplomirani inženjer elektrotehnike Šandor Čileg, vodeći nastavnik praktične nastave.

 

– Ovo je prvo odeljenje Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ koje je deo praktične nastave održalo u nekoj zdravstvenoj ustanovi. Učenicima će ovakav interaktivni način izvođenja praktične nastave biti od izuzetne koristi u daljoj nastavi – rekao je Čileg.

 

Goran Putić je istakao da je izuzetno zadovoljan interesovanjem i radoznalošću učenika za ovakav vid praktične nastave.

 

– U isto vreme sam veoma ponosan na činjenicu da je baš zrenjaninski Dom zdravlja prepoznat kao ustanova koja ne pruža samo zdravstvene usluge, već i učestvuje u izvođenju praktične nastave i van polja zdravstvene struke – kazao je Putić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz