Društvo

POTPISANI UGOVORI SA LIČNIM PRATIOCIMA

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa osam ličnih pratilaca koji će u ovoj školskoj godini biti angažovani u radu sa decom koja imaju zdravstvene probleme, telesni invaliditet ili senzorne poteškoće.

licni-pratilac

U budžetu je za ovaj vid dodatne podrške deci predviđeno 5 miliona dinara, tako da postoji prostor za angažovanje još četvoro ličnih pratilaca.

– Lični pratioci sa kojima je danas potpisan ugovor prošli su posebnu obuku i edukovani su za rad sa decom sa poteškoćama – kaže Olivera Lisica, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti. – Ovakav vid podrške deci, ali i roditeljima, veoma je značajan. Deci omogućuje da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u školski sistem i osamostale u vršnjačkom okruženju. Roditeljima ostavlja vremena za neke druge aktivnosti ili radno angažovanje. Takođe, pomaže i nastavnicima, jer lični pratioci učestvuju i u nastavi, odnosno po pozivu mogu da uđu u odeljenje i da pomognu učeniku, dodaje Lisica.

Jelena Mihajlov iz Elemira lični je pratilac slabovidog mališana i njena dosadašnja iskustva su veoma dobra.

– Funkcionišem dobro sa svojim učenikom, sa njim sam dok je u školi, ali i učestvujem u vannastavnim aktivnostima. Išli smo i ne ekskurziju. Nije mi teško jer sam i po profesiji učiteljica – ističe Mihajlov.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz