Društvo Vesti Zrenjanin

Postanite licencirani posrednik upisan u registar Ministarstva pravde

licencirani posrednik

Prve dane godine započinjemo radno. Pružite sebi više mogućnosti u profesionalnom i ličnom napredovanju. Trudite se i uspeh neće izostati. Učite i usavršavajte se i tako postanite najbolja moguća verzija sebe! Ukoliko želite da postanete licencirani posrednik, sada je prava prilika za to. Jer, online obuka biće organizovana u martu.

 

Ako imate visoku stručnu spremu možete postati licencirani posrednik, odnosno medijator, upisan u registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Realizator ove obuke je Fakultet političkih nauka iz Beograda.

 

Završena obuka je jedan od uslova za upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Obuka se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“, broj 146/14).

 

PROČITAJTE JOŠ: Prekršajni sud u Zrenjaninu prošle godine imao pune ruke posla

 

Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite.

 

Zašto licencirani posrednik?

 

– Cilj posredovanja u postupku izvršenja – obustava postupka sporazumom o poravnanju i ušteda na troškovima izvršenja.

 

– Biti medijator u porodičnim medijacijama pomaže članovima porodice koja se razilazi da uspešnije komuniciraju jedni s drugima i da sami donesu odluke o svim ili nekim pitanjima nastalim posle razdvajanja ili razvoda, a u vezi s decom, imovinom i finansijama.

 

– Lokalna samouprava može rešiti brže svoje probleme sa građanima i smanjiti vreme i troškove dugih postupaka, a to je u svačijem interesu.

 

– Značajno je da građani znaju da putem vansudskog poravnanja, posredovanjem, odnosno medijacijom u oblasti finansijskih usluga, mogu brzo, efikasno i uspešno postići pozitivne rezultate u rešavanju sporova. Finansijske usluge mogu biti iz raznih oblasti, recimo bankarskih usluga, lizinga, osiguranja, potrošački sporovi, turističke usluge…

 

Treba se zalagati za prevazilaženje sukoba putem socijalnog dijaloga

 

Ne mora da bude pokrenut postupak da bi se u proces uključio medijator. Prava medijacija je da ne dođe do suda i postupka izvršenja. Grad i sve opštine trebalo bi da imaju tu društvenu obavezu da idu u susret građanima, kako bi se smanjio broj postupaka i rad pravobranilaštva, jer nisu efikasni u svom radu. Gradovi i opštine bi trebalo da rade u interesu svojih građana.

 

Kada rešite problem na dobar, miran i poverljiv način, i ne dajete veliki novac u postupcima, jer je postupak izvršenja skup i za određenu sumu novca izvršitelj naplati trećinu građaninu ili gradu, onda je to velika ušteda.

 

Recimo, jedan disbalans u međuljudskim odnosima na poslu i radnoj sredini koja nas okružuje je mobing. Mobing je široko rasprostranjena pojava čije se posledice reflektuju na pojedinca, socijalno okruženje, radnu sredinu. Apeluje se na sve poslodavce, bilo da su to državne ili privatne firme, da ponude dijalog za prevazilaženje sukoba na relaciji poslodavac – zaposleni. Ta mogućnost je najbrža u rešavanju problema. Treba se zalagati za prevazilaženje sukoba putem socijalnog dijaloga i pregovaranja, bez nanošenja štete sebi i ugrožavanja materijalnog položaja firme ili radnika u njoj.

 

Prednosti posredovanja odnosno, medijacije u rešavanju problema ili spora je ušteda vremena i novaca licima na sudske troškove i troškove izvršenja, jer će poverljivim, hitnim, jeftinijim sporazumom dovesti do prihvatljivog rešenja problema za 60 dana.

 

Zato imate razloga da postanete licencirani posrednik Ministarstva pravde Republike Srbije. Za sva pitanja koja vas interesuju, možete se obratiti na mejl reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

 

Osoba za kontakt je Violeta Stamenković, diplomirana pravnica i ovlašćeno lice od strane Fakulteta političkih nauka iz Beograda. Kontakt telefon je 063 445 800.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz