Društvo YSLAJDER

POSLOVNI KODEKS: PRAVILA KOJA VAŽE U OPŠTOJ BOLNICI

opsta-bolnica

ZRENJANIN – Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu ima poslovni kodeks koji je usvojen još pre sedam godina, a koji bi trebalo i danas da se primenjuje. Da li je tako, prosudite sami.

 

opsta-bolnica bolnici

 

Portal zrenjaninski.com izdvaja samo neke delove iz ovog obimnog dokumenta koji je, kako je navedeno, donet radi unapređivanja profesionalnog i stručnog obavljanja poslova i radnih zadataka, poslovnog i profesionalnog ponašanja, kao i radne discipline.

 

Kako se navodi u poslovnom kodeksu, nedopustivo je da zaposleni kritički ocenjuje rad zdravstvene ustanove i pretpostavljenih, osim na službenim sastancima koji se organizuju u zdravstvenoj ustanovi. Zaposleni ima pravo da daje izjavu u sopstveno ime o radu zdravstvene ustanove i pretpostavljenih, van službenih sastanaka, pod uslovom da u davanju takve izjave jasno stavi do znanja da izjavu daje u lično ime.

 

Zaposleni ne sme da prima poklon u vezi sa obavljanjem svojih poslova, izuzev protokolarnog ili prigodnog poklona manje vrednosti, niti bilo kakvu uslugu ili druge koristi za sebe ili druga lica.

 

Zaposleni ne sme da ispoljava neraspoloženje, kao ni da iznosi lične probleme pred pacijentima i poslovnim partnerima.

 

U komunikaciji sa pacijentima zaposleni nikada ne sme da reaguje agresivno i arogantno, kao ni suviše emotivno, odnosno ne sme da se upušta u verbalnu raspravu.

 

„Nedopustivo je da zaposleni, za zdravstvene usluge koje se pružaju u Opštoj bolnici i na koje pacijent ima pravo u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima donetim za sprovođenje zakona, preporučuje pacijentu pružanje takvih zdravstvenih usluga u drugoj zdravstvenoj ustanovi ili privatnoj praksi u kojoj zaposleni obavlja dopunski rad, ili u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi koja nije u Planu mreže zdravstvenih ustanova i sa kojom Republički zavod za zdravstveno osiguranje nije zaključio ugovor, odnosno u bilo kojoj drugoj privatnoj praksi“, navodi se u poslovnom kodeksu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz