Društvo Vesti Zrenjanin

Poslednji slučaj koronavirusa u Zrenjaninu registrovan 24. aprila

korona virus

Poslednji slučaj infekcije koronavirusom na teritoriji Grada Zrenjanina registrovan je 24. aprila, saopštio je danas načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Radivoj Filipov. On je na sednici Gradskog štaba za vanredne situcije kazao da je u Zrenjaninu bilo ukupno 25 obolelih osoba. Na teritoriji srednjeg Banata bilo ih je 32.

 

– Kada govorimo o njihovom lečenju, 26 ih je bilo hospitalizovano, dok je šest osoba sa blažom kliničkom slikom lečeno u uslovima kućne samoizolacije. Poslednji registrovani slučaj u okrugu zabeležen je 12. maja, a u Zrenjaninu 24. aprila. U ovom trenutku više nemamo ni jednu hospitalizovanu osobu. Svi koji su bili zaraženi vratili su se s lečenja. Nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj koji se može povezati s Kovid- 19 – saopštio je Filipov.

 

Pročitajte još: ČITAOCI PITAJU: Kada će ponovo da proradi ambulanta na Zelenom polju

 

On je kazao i da su zdravstvene ustanove sa teritorije srednjeg Banata uzele i dostavile laboratorijama više od 2.500 uzoraka za testiranje na koronavirus.

 

– Na predlog Zavoda za javno zdravlje, 240 žitelja Srednjobanatskog okruga stavljeno je u samoizolaciju. Zdravstveni nadzor je sproveden na nešto manje od 1200 putnika u međunarodnom saobraćaju – istakao je Filipov.

 

Testiranje na koronavirus na komercijalnoj osnovi

 

Dodao je i da Zavod za javno zdravlje trenutno učestvuje u ispitivanju kolektivnog imuniteta, koje se odvija na celoj teritoriji Republike Srbije. Predstoji i testiranje „brzim“ testovima radnika u dva najveća gerontološka centra na području okruga. Takođe, u saradnji s Domom zdravlja Zrenjanin sprovodi se i testiranje na komercijalnoj osnovi.

 

Direktorka Doma zdravlja dr Gordana Đurić je ocenila da je srednjobanatski region, na osnovu rezultata o broju obolelih, najbolji u Vojvodini. Kazala je, takođe, da Kovid ambulanta u Zrenjaninu, u naselju „Zeleno polje“, nastavlja s radom do daljeg, ali s kraćim radnim vremenom u odnosu na dosadašnje. Svih sedam dana u nedelji ambulanta će raditi od 7 do 17 časova, umesto do 22 časa, kao do sada.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM