Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Posebno interesovanje vlada za specijalno informatičko odeljenje

specijalno informatičko odeljenje

Dan otvorenih vrata održan je juče u Zrenjaninskoj gimnaziji, sa ciljem da se budućim srednjoškolcima predstave prednosti školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

– Naša škola otvorila je vrata za učenike osmog razreda osnovnih škola. Želimo da predstavimo našu školu i njene potencijale i da animiramo što veći broj đaka. Potencijalni đaci naše škole videli su kako izgledaju naše učionice i kabineti i upoznali su se sa predmetima. Posebno interesovanje vlada za specijalno informatičko odeljenje, koje smo oformili u školi – ističe direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković.

 

On kaže da su u Zrenjaninskoj gimnaziji boravili, osim učenika iz Zrenjanina, i đaci osmaci iz Žitišta.

 

U jednoj od učionica prikazan je promotivni film o Zrenjaninskoj gimnaziji.

 

– Film je autorsko delo naših učenika i u njemu je Zrenjaninska gimnazija predstavljena na zanimljiv način. Ovom prilikom smo predstavili i školski list „Put“ i predočili činjenice o aktivnosti Đačkiog parlamenta – kaže pedagog u Zrenjaninskoj gimnaziji Aleksandra Subotić.

 

Među učenicima koji su zainteresovani za školovanje u Zrenjaninskoj gimnaziji su i Jovan Lazić i Idriz Ramić iz Mužlje, koje je posebno zanimala prezentacija predmeta matematika.

 

– Voleli bismo da budemo đaci ove škole, a mene posebno zanima matematika – kaže Lazić.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM