Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Ponosna kartica za porodice i roditelje sa troje i više dece

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objavio je javni poziv za ostvarivanje prava na Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“. Pravo na ovu karticu imaju porodice i roditelji sa troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, sa teritorije grada Zrenjanina.

 

Ponosna kartica im omogućava popuste i određena prava kod pravnih i privrednih subjekata sa kojima Pokret za decu „Tri plus“ iz Čačka, koji realizuje ovaj projekat, ima potpisane sporazume o saradnji.

 

PROČITAJTE JOŠ: NURDOR organizuje akciju u Zrenjaninu: Dati krv znači spasiti život

 

Prijave će trajati tokom cele godine. Pomenuto udruženje je u obavezi da kartice dostavi Gradskoj upravi Zrenjanina odmah nakon njihove izrade. Dodatne informacije zainteresovani roditelji mogu da dobiju u Odeljenju za društvene delatnosti, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Na raspolaganju je i broj telefona 023 315 00 51.

 

Gradonačelnik Salapura je ujedno pozvao sve privredne i pravne subjekte sa teritorije grada Zrenjanina da se uključe u ovu akciju. To mogu da učine tako što će potpisati ugovor sa udruženjem, te porodicama sa troje i više dece omogućiti određenu vrstu popusta na svoju robu ili usluge.

 

Zečevići prvi postali vlasnici Ponosne kartice

 

Zrenjanin je u martu prošle godine bio prvi grad u Vojvodini koji je i zvanično pristupio Pokretu za decu „Tri plus“, koji je osnovan s ciljem pružanja podrške porodicama, podsticanju rađanja i porasta nataliteta u Srbiji.

 

Prilikom potpisivanja ugovora o pristupanju, Salapura je kazao da je ovo još jedna u nizu mera kojima grad želi da ohrabri porodice sa troje i više dece i pruži doprinos u borbi protiv bele kuge.

 

– Ono što će grad uraditi jeste da ćemo, u prvoj fazi, kroz naša javna preduzeća i ustanove spremiti paletu popusta. U drugoj fazi ćemo tražiti da se u ovaj sistem popusta uključe i privatna preduzeća iz Zrenjanina – kazao je tada Salapura.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Već u maju iste godine, povodom Međunarodnog dana porodice, gradonačelnik je u svom kabinetu upriličio prijem za višečlanu porodicu Zečević. Zečevići su postali prva porodica iz Zrenjanina koja je ostvarila pravo na Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz