Društvo Vesti Zrenjanin

Pomozimo OŠ „Petar Petrović Njegoš“ da osvoji sportsku opremu za decu

oš petar petrović njegoš
Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš"

Ostalo je još nedelju dana do završetka projekta „Trčim za školu“, u kojem učestvuje i OŠ „Petar Petrović Njegoš“. U ovaj projekat uključeno je ukupno 14 obrazovnih ustanova iz Srbije, a „Njegoš“ je jedina škola iz Zrenjanina koja učestvuje u njemu.

 

TreninGo izazov „Trčim za školu“ počeo je 28. septembra i završava se 15. novembra, u 19 časova.

 

U izazovu može da učestvuje bilo ko tako što će preuzeti besplatnu aplikaciju Olimpijskog komiteta Srbije – TreninGO (za iOS i Android). Potrebno je da se registruje, a zatim da kroz opciju „Izazov“ izabere školu za koju će trčati. I na taj način donira svoje kilometre.

 

Prve tri škole koje prikupe najviše kilometara osvojiće nagrade od strane Evropske unije. U pitanju su sportska oprema i rekviziti u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo i 100.000 dinara za treće mesto. Nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji Evropske nedelje sporta koja će se održati u okviru Sajma sporta od 22. do 24. novembra u Beogradu.

 

Izazov zajednički realizuju Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i Evropska unija. Školama iz Srbije, koje su prijavljene za izazov, neophodna je pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

„Njegoš“ trenutno na drugom mestu

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura kaže za portal zrenjaninski.com da je ostalo još malo vremena da pomognemo OŠ „Petar Petrović Njegoš“ da pobedi u ovom izazovu. Zrenjaninska škola se trenutno nalazi na drugom mestu.

 

– Ovom prilikom pozivamo sve sportiste, rekreativce, naše sugrađane i prijatelje škole da nam pomognu i da trče za „Njegoš“. Na taj način će pomoći školi da dobije vrednu  sportsku opremu i rekvizite. Počnimo da vežbamo, unapredimo zdravlje i pomozimo našoj školi – poručio je Salapura.

 

Na sajtu Evropske nedelje sporta redovno se ažurira lista škola, kao i broj kilometara koji je svaka škola sakupila. Rezultate možete pratiti OVDE.

 

Kako da besplatno preuzmete aplikaciju i trčite za školu, možete POGLEDATI OVDE.

 

trenin-go

 

Podeli članak
sinovoz
FAM