Društvo Vesti Zrenjanin

Pomozimo našem dvogodišnjem sugrađaninu Vukašinu Đurinu

vukašin đurin

Humanitarna fondacija „Budi human“ Aleksandra Šapića prikuplja novčana sredstva za lečenje Zrenjaninca Vukašina Đurina, koji je rođen 2019. godine.

 

Vukašin Đurin je dete iz uredno kontrolisane trudnoće. Na samom porođaju je došlo do komplikacija: asfiksije, pneumotoraksa, distres sindroma i krvarenja u mozgu trećeg stepena, koje je ostavilo trajne posledice. Vukašin ima više dijagnoza, od kojih mu najviše problema prave cerebralna paraliza i epilepsija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prati suncokret i pomozi osobama sa Daunovim sindromom

 

Na vežbe ide od drugog meseca svog života, i to u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Novi Sad, kasnije i u privatne centre za fizikalne, defektološke i logopedske tretmane. Vukašin nema potpunu kontrolu glave, ne sedi, ne puzi, ne hoda, ne koristi ruke i ne govori.

 

Vukašinov stariji brat željno iščekuje dan kada će moći da se igra sa svojim mlađim bratom, ali je to, za sada, samo želja. Vukašinu su sredstva potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, dijagnostiku, tretmane u hiperbaričnoj komori, fizikalne terapije, defektološke tretmane, hipoterapije, muzikoterapije, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj u inostranstvu.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Roditelji su do sada troškove sami finansirali i iscrpeli su sve resurse. Stoga se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu, da bi Vukašin jednog dana potrčao za svojim bratom.

 

Pomozimo Vukašinu slanjem SMS poruke: upišimo 975 i pošaljimo SMS na 3030.

 

 160-6000000844019-80

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.