Društvo YTOP

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA OBELEŽILA ZNAČAJAN JUBILEJ

poljoprivredna-skola-proslava
Skup u Poljoprivrednoj školi

ZRENJANIN – U zrenjaninskoj Srednjoj poljoprivrednoj školi svečano je obeležen lep jubilej – 60 godina osnivanja i rada ove obrazovne ustanove.

Čedomir Janjić i Milica Damjanović Tomin
Čedomir Janjić i Milica Damjanović Tomin

Na svečanosti u dvorištu škole okupili su se sadašnji i nekadašnji članovi ovog kolektiva, bivši učenici, funkcioneri pokrajinske vlasti i lokalne samouprave, kao i javne ličnosti.

U prigodnom obraćanju prisutnima direktorica škole Milica Damjanović Tomin zahvalila se svima na velikom odzivu i iskazanom poštovanju prema značajnom jubileju ustanove koja je obrazovala generacije Zrenjaninaca, više od 8.000 do sada.

– Naša škola nikada nije zatvarala oči u suočavanju sa problemima i izazovima, već ih je savladavala. Uvek smo imali razumevanje i za probleme učenika i njihovih porodica, i trudili smo se da škola postane njihov novi dom. Znamo da mladima nije lako, i zbog toga gradimo odnose poverenja i saradnje i trudimo se da im omogućimo da se uspešno školuju i postanu ono što žele – rekla je, pored ostalog, direktorica Damjanovič Tomin.

Skup u Poljoprivrednoj školi
Skup u Poljoprivrednoj školi

Skupu se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je i sam bio učenik ove škole.

– Pre dve godine uspeli smo da rešimo poblem smeštaja ove škole, i ona se vratila u zgradu u Makedonskoj, ali u daleko boljim uslovima za odvijanje nastave. Ponosan sam što smo, zajedno sa rukovodstvom škole, uspeli da izdvojimo dovoljno sredstava da uradimo kompletno renoviranje. Ipak smo mi poljoprivredni kraj i ovakva škola je od velikog značaja. Iz tog razloga pomoći ćemo školi i da proširi kapacitete jer očigledno postoji potreba za tim. Još bitnije je da obezbedimo i da se nastavak školovanja poljoprivredne struke ovde organizuje, i mislimo da je visokoj školi i fakultetu ovde pravo mesto, a kako ćemo to u praksi realizovati, videćemo – najavio je gradonačelnik Janjić.

On je naglasio da ni dualno obrazovanje za ovu školu nije novina, jer se u njoj taj model primenjivalo i pre nekoliko decenija, i pokazao se kao dobar u praksi.

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM