Društvo Vesti Zrenjanin

Policija zabranila upotrebu objekata u kojima su živeli vijetnamski radnici

linglong tajer

Predstavnici institucije Zaštitnik građana su, nakon saznanja iz medija o sumnjama na težak položaj i neadekvatne uslove u kojima žive vijetnamski radnici u Zrenjaninu, zajedno sa predstavnicima Policijske uprave Zrenjanin, obišli objekte čiju zabranu je policija naložila.

 

Tom prilikom su utvrdili da se u njima nalaze plinske (TNG) boce i burad za dizel, što predstavlja opasnost po živote tih ljudi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Aktivisti tvrde: Laž je da su radnici iz Vijetnama preseljeni na drugu lokaciju

 

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, delegacija Zaštitnika građana je u sredu razgovarala sa predstavnicima Policijske uprave Zrenjanin, kao i sa radnicima i predstavnicima firme koja angažuje radnike iz Vijetnama. Zaštitnik građana je saznao da svi angažovani strani radnici imaju urednu prijavu i radnu dozvolu.

 

“Predstavnici Policijske uprave su obavestili Zaštitnika građana da je Sektor za vanredne situacije MUP-a u utorak obavio nadzor u objektima u kojima su smešteni radnici i odmah doneo rešenje o zabrani upotrebe dva objekta u svrhu stanovanja, kao i držanje boca za TNG i buradi za dizel gorivo koji su tamo zatečeni, zbog opasnosti koja od njih može nastati”, navodi se u saopštenju.

 

Zaštitnik građana tražio bolje uslove za radnike

 

Zaštitnik građana je tražio da se radnicima iz Vijetnama obezbede bolji uslovi smeštaja. Policija je o svemu obavestila Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu kako bi utvrdilo da li je došlo do izvršenja nekog od krivičnih dela.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

“Zaštitnik građana je informisan i da je Inspekcija rada obavila nadzor, kao i da je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima preduzimao mere iz svoje nadležnosti. Zaštitnik građana će tražiti informacije od Inspekcije rada i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima o aktivnostima koje su preduzeli u ovom slučaju, kao i od MUP-a o utvrđenom stanju tokom nadzora nad realizacijom rešenja kojim je zabranjena upotreba dva objekta za stanovanje”, dodaje se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM