Društvo Vesti Zrenjanin

Polaznici besplatne škole plivanja dobili diplome (Foto)

polaznici besplatne škole plivanja

Polaznicima besplatne škole plivanja, u okviru projekta „Zaplivajmo zajedno“, danas su dodeljene diplome. Ovaj projekat sprovodi sportsko udruženje „Sport tim“.

 

Dodeli diploma za 60 mladih plivača prisustvovali su Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, i Bojan Mijatov, direktor Javne ustanove „Sportski objekti“.

 

Projekat je realizovan uz podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada i Javne ustanove „Sportski objekti“.

 

Salapura je prilikom dodele diploma istakao značaj ovakve akcije, u situaciji kada su deca sve manje fizički aktivna.

 

– Drago nam je što uz druge naše programe, koje organizujemo u saradnji sa Sportskim savezom i Javnom ustanovom „Sportski objekti“, realizujemo i ovu besplatnu školu plivanja, od 2016. godine. To nije jedini besplatan sportski program u našem gradu. Podsetiću da je tokom prošlog leta preko hiljadu dece prošlo kroz te programe – istakao je Salapura. On je najavio da će ovaj korisni projekat biti nastavljen.

 

Srđan Neškovski, trener plivanja u udruženju „Sport tim“, podsetio je da se treninzi održavaju tri puta nedeljno po sat vremena na Gradskom bazenu. Rad se odvija u manjim grupama.

 

Zadovoljstvo je izrazio i direktor JU „Sportski objekti“ Bojan Mijatov.

 

– Veoma mi je drago što vidim da je ovako veliki broj dece uspešno završio školu plivanja. Lepo je što Grad Zrenjanin podržava ovakve akcije. Možete biti sigurni i u podršku Javne ustanove „Sportski objekti“, naročito kada su u pitanju ovakve besplatne akcije, ali i rekreacija i druge društveno korisne aktivnosti – zaključio je Mijatov.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak