Društvo Vesti Zrenjanin

Pogoršana epidemiološka situacija u Srednjobanatskom upravnom okrugu!

korona virus

U toku juna i jula, zaključno sa jučerašnjim danom, na području Srednjobanatskog upravnog okruga registrovana je 71 osoba inficirana koronavirusom. To je duplo veći broj u odnosu na period od marta do juna.

 

Ovo je saopšteno danas, nakon sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu, koja je održana zbog pogoršane epidemiološke situacije.

 

Posebno je naglašeno da je klinička slika zaraženih znatno teža u odnosu na početak pandemije, kao i da su u pitanju pretežno osobe mlađe dobi. Takođe, trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi 145 osoba koje su pod kontrolom policijskih službenika.

 

Pročitajte još: Najnovije mere Gradskog štaba za vanredne situacije od danas na snazi!

 

„Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji srednjeg Banata nepovoljna, sa tendencijom rasta broja zaraženih. Međutim, još uvek je pod kontrolom“, navodi se u saopštenju.

 

Kako je najavljeno, lokalne samouprave će još u toku dana doneti odluke i naredbe sa novim preventivnim merama, pored već važećih, radi zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19. Mere će biti pooštrene. Posebno će se odnositi na ograničenje broja ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje svih zaštitnih mera, nošenje maski i držanje fizičke distance. Poštovanje propisanih mera kontrolisaće i sankcionisati nadležne inspekcije.

 

Sa sednice Saveta Okruga opet je upućen apel svim građanima da u cilju zdravstvene bezbednosti obavezno poštuju propisane zaštitne mere. Apelovano je na njih da izbegavaju veća okupljanja u zatvorenim prostorima. Jedino tako mogu da daju svoj doprinos očuvanju zdravstvenog sistema i njenih kapaciteta, koji su, prema izjavama prisutnih rukovodilaca zdravstvenih ustanova, već na maksimumu iskorišćenosti.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM