Društvo Vesti Zrenjanin

Počinje upis dece u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu

upis dece
Foto: Pixabay

Danas počinje upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. Upis dece u prvi razred obavezan je za sve mališane rođene od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

 

Mališani koji će 1. septembra sesti u školske klupe bili su obavezni da pohađaju pripremni predškolski program.

 

PROČITAJTE JOŠ: Od aprila online pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita

 

Prema podacima Predškolske ustanove Zrenjanin, u našem gradu je ovaj program pohađalo oko 640 mališana. Što se tiče predškolaca u selima, očekuje se da će i ove godine biti oko 320 prvaka.

 

Neka sela, kao što su Elemir i Ečka, beleže veći broj mališana koji su obuhvaćeni predškolskim programom. U Ečki su za prvi razred spremna 43 mališana, u odnosu na 27 iz prošle školske godine, a u Elemiru ih je ove godine 36, za razliku od 26 iz prošle godine.

 

S druge strane, Melenci imaju osam predškolaca manje. Bilo ih je 58, sada ih je 50.

 

To znači da bi na teritoriji grada, prema sadašnjim podacima, u školskoj 2021/22. godini moglo da bude oko 960 đaka prvaka. Broj predškolaca, međutim, nije obavezno i broj budućih prvaka, jer su migracije česte.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prema ranijim podacima, 2020. godine bilo je 984 đaka prvaka.

 

Mališani su već krenuli na obavezne sistematske preglede. Zrenjaninske osnovne škole takođe su već počele sa organizovanjem “Dana otvorenih vrata”, što je prilika da se roditelji budućih prvaka upoznaju sa školom koju će njihovi mališani pohađati.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM