Društvo YSLAJDER

OZAKONJENJE OBJEKATA VIŠEGODIŠNJI POSAO

ZRENJANIN – Primena Zakona o ozakonjenju objekata bila je ključna na današnjoj sednici Saveta srednjobanatskog okruga.

Sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga
Sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga

Po rečima Dušana Šijana, načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga, to jeozbiljan posao, koji će trajati nekoliko godina.

-Problemi sa kojima se susreću ljudi koji taj posao obavljaju su evidentirani i dostavljeni nadležnom ministarstvu . Dva dana nakon iznetih problema na sednici  25. avgusta, prihvaćene su dve primedbe, a jedna od njih da će socijalno ugroženo stanovništvo biti oslobođeno plaćanja taksi, i da će se od sada za sve pomoćne objekte u jednom gazdinstvu plaćati samo jedna taksa od pet hiljada dinara- izjavio je Šijan.

Na dnevnom redu bile su i inspekcijske kontrole za vreme održavanja manifestacija „Gospojina“ u Novom Bečeju i „Dani piva“ u Zrenjaninu. Ove dve manifestacije se već godinama organizuju u isto vreme, i zbog toga je pokrenuta inicijativa da se od sledeće godine ova dva velika događaja ne preklapaju.

Mogućnost obnove objekata javne namene putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, takođe je bila jedna od tema na sednici.

-Kancelarija će u svakoj opštini u Srbiji uložiti pare i rekonstruisati tri objekta koja se koriste u obrazovanju ili zdravstvu. Zrenjanin će takođe dopuniti svoju prijavu i aplicirati- istakaoje načelnik Šijan.

Podeli članak
sinovoz
FAM