Društvo

OTKRIVAMO: Šta se zaista događa sa jutarnjom smenom u Bolnici

ZRENJANIN – Posle informacije da Prijemno – trijažna ambulanta, koja se nalazi u sklopu Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u Opštoj bolnici „Dr Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, od 18. maja radi samo u popodnevnoj i noćnoj smeni, u ovdašnjoj javnosti podigla se velika prašina, praćena brojnim negativnim komentarima.

Opšta bolnica Zrenjanin
Opšta bolnica Zrenjanin

Bolnica je, da podsetimo, saopštila da je prepodnevna smena, radnim danima, ukinuta zbog nedovoljnog broja lekara i nemogućnosti organizovanja rada u jutarnjim satima, a da će ubuduće jedino vikendom Prijemno – trijažna ambulanta biti na usluzi pacijentima 24 sata. Zato je ova zdravstvena ustanova, koja vodi računa o zdravlju meštana svih pet opština srednjeg Banata, zamolila pacijente da za potrebe hroničnih bolesti u stabilnoj fazi potraže pomoć svog izabranog lekara.

Na društvenim mrežama su usledila pitanja da li to znači da bi građani trebalo da se razboljevaju samo u popodnevnim i večernjim časovima, nakon čega se oglasila direktorica Bolnice dr Gordana Kozlovački i pojasnila do kakvih je promena u organizaciji rada zaista došlo.

Direktorka Gordana Kozlovački
Direktorka Gordana Kozlovački

– Svim pacijentima koje su na Odeljenje za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja uputili izabrani doktor, lekar hitne medicinske pomoći, ili koji su samoinicijativno došli, jer nisu mogli da reše problem na drugi način i na drugom mestu, i ubuduće su 24 časa na raspolaganju internista, neurolog, hirurg, ortoped, urolog, anesteziolog i sve ostale grane specijalnosti na matičnim odeljenjima funkcijski vezanim za ovo odeljenje – objašnjava Kozlovački.

Po njenim rečima, unazad više godina, u letnjem periodu, zbog izrazitog manjka kadra, prepodnevnu smenu trijažnog lekara pokriva specijalista koji je u jednoj od šest ambulanti u pomenutom odeljenju. Kozlovački, takođe, podseća da je izabrani lekar u prepodnevnoj smeni domova zdravlja zakonski obavezan da pruža zdravstvenu zaštitu, a da je Bolnica, uprkos tome, uvela ovu smenu lekara opšte medicine kao trijažnu, što je bilo vezano isključivo za unapređenje kvaliteta rada, u kontekstu dobijanja akreditacije.

– Ovakvom organizacijom je naša ustanova lane pružila zdravstvenu zaštitu za oko 60.000 sugrađana, što znači da je svaki treći stanovnik Srednjobanatskog okruga bar jednom bio u kontaktu sa ovom službom. Na dnevnom nivou broj pregledanih se kreće u rasponu od 100 do 280, pri čemu od deset osoba čak devet nema indikaciju za prijem na stacionarni tretman – pojašnjava Kozlovački, uz napomenu da se ovim pacijentima pruži oko 13.000 dijagnostičkih usluga.

Ona je zato apelovala na građane da za potrebe hroničnih bolesti u stabilnoj fazi potraže pomoć svog izabranog lekara, naglašavajući da će, bez obzira na to, svi koji se obrate Odeljenju za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja, kao i do sada, biti zbrinuti u celini u vremenskom roku koji je u skladu sa njihovim kliničkim stanjem i objektivnim okolnostima, i to tokom 24 časa.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.