Društvo Vesti Zrenjanin

Oštrije mere u borbi protiv korone: Maske obavezne i na otvorenom

korona virus

Vlada Republike Srbije saopštila je da su na današnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donete najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

 

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

 

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar. Preciznije, svaka osoba mora da zauzima minimum četiri kvadratna metra.

 

Pročitajte još: I kada je teško – AS taksi je uvek sa Zrenjanincima

 

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

 

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar. Reč je o redovima ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

 

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

 

Sve mere koje su usvojene na današnjoj sednici Kriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

 

Pročitajte još: „House“ ima najpovoljnije cene, obezbeđena dostava na kućnu adresu

 

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

 

„Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja. Na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i širenje koronavirusa. Uvereni smo da ćemo zajedno, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici“, navodi se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM