Društvo Vesti Zrenjanin

Opšta bolnica nabavila novi ultrazvučni kolor dopler aparat

ultrazvučni kolor dopler aparat
Dr Dragan Derikrava

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina nabavila je novi ultrazvučni kolor dopler aparat. Njegova kupovina omogućena je preko javnog konkursa Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

 

Opštoj bolnici Zrenjanin po tom osnovu su dodeljena sredstva u iznosu od pet miliona dinara, za realizaciju projekta „Unapređenje zdravstvene zaštite Srednjobanatskog okruga“.

 

Aparat se nalazi na Odeljenju radiologije, a služiće i lekarima angažovanim na neurologiji.

 

– Novi ultrazvučni kolor dopler aparat će služiti na radiologiji i neurologiji, u dijagnostici određenih bolesti. Puno nam znači, jer ćemo zahvaljujući njemu smanjiti liste čekanja. Potrebe su poprilično velike, jer skrining metodom nailazimo na pacijente koji su bez nekih velikih tegoba, a kod kojih otkrivamo visokostepene stenoze krvnih sudova vrata, kada već mora hitno da se reaguje i kada preti opasnost od moždanog udara – izjavio je načelnik Odeljenja neurologije u Opštoj bolnici Zrenjanin dr Dragan Derikrava.

 

Pročitajte još: POKAŽIMO HUMANOST: Akcija prikupljanja krvi u Zrenjaninu i Žitištu

 

Kako je naveo dr Derikrava, nedeljno na ovaj način bude obrađeno između deset i dvanaest pacijenata, plus bolesnici koji leže u bolnici.

 

– Osim za preglede krvnih sudova vrata, aparat služi i za pregled unutrašnjih organa i kardiološke preglede – objasnio je dr Derikrava.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM