Društvo YSLAJDER

OPŠTA BOLNICA DOBIJA NOVU, VEOMA ZNAČAJNU SALU

NOVI SAD – Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za nabavku medicinske opreme za opremanje tri sale za katetarizaciju (angio – sale) za potrebe opštih bolnica u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

opsta-bolnica-u-zrenjaninu

Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra u 11 časova. U skladu sa pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budžeta za 2016. godinu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 150 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

„Opremanjem novih angio – sala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, koja su u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini. Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika“, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja.

Efikasno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom zahteva što ravnomerniju geografsku raspoređenost angio – sala. Trenutno u našoj zemlji postoje 22 angiosale od kojih su samo dve u Vojvodini, i to u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

„Nabavkom još tri angio – sale, koje će da budu smeštene u različitim krajevima Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja podržava politiku Pokrajinske vlade u obezbeđivanju zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima, kao i u očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine“, dodaje se u saopštenju.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Do juče smo imali kakav takav tretman u Kamenici,a sada počinje borba za veze i vezice u Zrenjaninskoj „bolnici“.Ne znam koliko je pametno prepuštati ovako ozbiljne intervencije u ruke Zrenjaninskog „čuvenog“ zdravstva.

  • Ne znam samo čemu ovakvi komentari?! Ako mislite da možete bolje i za manje pare slobodno, ali prvo završite osnovnu, pa srednju školu, zatim medicinski fakultet, specijalizaciju, zatim subspecijalizaciju, + nebrojeno kurseva i usavršavanja, da biste na kraju opet čitali ovakve neumesne komentare. Čime se Vi bavite i kolika je Vaša odgovornost na poslu?

sinovoz