Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Oko 220 mališana od danas u zrenjaninskim vrtićima uz sve mere zaštite

deca ponovo u zrenjaninskim vrtićima

Vrtići koji rade u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin od jutros su ponovo primili mališane, nakon pauze u radu izazvane pandemijom koronavirusa, objavljeno je na sajtu Grada Zrenjanina. Zamenica direktora Predškolske ustanove Tatjana Lojović kazala je da u zrenjaninskim vrtićima danas boravi oko 220 dece. To je oko 10 odsto od ukupnog broja mališana koji su pohađali vrtiće u redovnim uslovima.

 

Shodno tome, u zrenjaninskim vrtićima nema gužvi. Uslov da bi mogli da ostave svoju decu bio je da oba roditelja imaju potvrdu o radnoj obavezi u svojim preduzećima. Jedan od uslova je i da deca imaju lekarsko uverenje da su zdrava.

 

Pročitajte još: Pitali smo prevoznika kada će biti uspostavljen gradski saobraćaj

 

„Zrenjaninski vrtići su, nakon skoro dva meseca, spremno dočekali nastavak rada. Vaspitno-obrazovni rad odvija se bez problema“, navodi se u tekstu objavljenom na gradskoj internet prezentaciji.

 

Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović prethodno je izjavio da su svi vrtići pripremljeni za rad u skladu s propisanim merama zaštite od infekcije izazavane koronavirusom. Obavljena je dezinfekcija prostora i nabavljene su zaštitne maske i rukavice za sve zaposlene. Postavljene su i dezobarijere i obezbeđeni su beskontaktni toplomeri za merenje temperature svima koji ulaze u vrtiće.

 

Vaspitači i pomoćno osoblje u vrtićima opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, a u svim vrtićima gde je to moguće, s obzirom na povoljne vremenske uslove, deca veći deo dana provode na otvorenom prostoru, što je i preporuka epidemiologa.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM