Društvo Vesti Zrenjanin

Od posledica koronavirusa u srednjem Banatu preminule 23 osobe

korona virus

Od početka pandemije koronavirusa, zaključno sa 19. avgustom, u srednjem Banatu je obolelo ukupno 320 osoba od virusa kovid-19, saopšteno je na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga. Po podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, od toga je u „drugom piku“ zaraženo 288 osoba, što čini 90 odsto od ukupnog broja obolelih.

 

Posmatrano po lokalnim samoupravama, najviše zaraženih u „drugom piku“ je u Zrenjaninu, ukupno 227 slučajeva. Od toga, 160 je u samom gradu, a 67 u selima. Po broju zaraženih slede Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej i Sečanj.

 

Trenutno je hospitalizovano 27 pacijenata, a u kućnoj izolaciji je 75 osoba sa potvrđenom infekcijom kovid-19. Ukupan broj preminulih kod kojih je potvrđena infekcija ovim virusom je 23.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac član kriminalne grupe koja je falsifikovala PCR testove!

 

Najveći broj obolelih zabeležen je u julu (227 osoba). Od početka ovog meseca, zaključno sa 19. avgustom, obolelo je 49 osoba.

 

Na osnovu aktuelnih podataka, konstatovano je da je situacija i dalje nestabilna, te da postojeće preventivne mere ne treba ublažavati, posebno kada se ima u vidu skori početak školske godine i povratak ljudi sa letovanja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM